Langer leven met een gelukkige levenspartner

Langer leven met een gelukkige levenspartner

Ervoor zorgen dat je gelukkig bent, heeft vanzelfsprekend niet alleen invloed op jou. Maar zeker ook op de mensen in jouw omgeving. Denk maar eens aan jezelf wat contact met een vrolijk persoon met je doet en contact met een chagrijnig persoon. Het heeft een duidelijke invloed op ons leven, al is dit bij sommige mensen meer dan bij andere. Maar wist je dat jouw geluk in direct verband staat met de levensduur van jouw partner?

Leven met een gelukkige partner goed voor je gezondheid

Dat je langer leeft met een gelukkig levenspartner is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Er is namelijk een onderzoek naar gedaan in de Verenigde Staten, welke hier te vinden is in het Engels. De studie bestond uit een groep van meer dan 4000 stellen, woonachtig in Amerika. De proefpersonen ouder dan 50 jaar en werden voor 8 jaar lang gevolgd. Na deze 8 jaar waren er helaas meer dan 400 personen overleden.

Minder gelukkige mensen eerder dood

Uit de groep van overleden mensen kwam naar voren dat mensen die minder gelukkig waren eerder doodgingen. Dit is eigenlijk ook wel te voorspellen, omdat geluk zo veel invloed heeft op je leven. Maar wat wel bijzonder was, dat men nog beter kon kijken naar de sterftekans door na te gaan of de partner gelukkig in het leven stond. Dit is iets wat niemand had verwacht. Het is dus niet alleen van belang voor je eigen leven dat jij wat aan jou gelukt doet, maar ook aan dat van jouw naasten. Tijd voor jouw geluk nemen is dus een stuk minder egoïstischer dan men denkt.

Meer geluk door een levenspartner

Het hebben van een juiste levenspartner blijkt voor meerdere dingen bij te dragen aan een gelukkig leven. Zo hebben mensen met een levenspartner ook vaak meer seks dan vrijgezelle mensen. Volgens een gelukspsycholoog word je namelijk gelukkig door seks, zoals hier te lezen is. Al blijkt een levenspartner hier niet per se nodig voor te zijn, omdat zelfs seks via internet met een vreemde ook een positieve bijdrage kan leveren aan geluk.

Opzoek naar een levenspartner op het juiste moment

Als je nu denkt dat je direct het internet op moet om een date te scoren, dan kun je misschien beter eerst aan jezelf denken. Het is namelijk een stuk gemakkelijker om iemand te vinden als je zelf al gelukkig bent. Een gelukkig persoon wordt namelijk sneller aardig gevonden en men wil eerder contact met zo iemand. Daarnaast zal een relatie vaak niet zo goed werken als jij niet lekker in je vel zit. Door zelf aan je geluk te werken en dan opzoek te gaan naar een levenspartner, zul jij ook bijdragen aan een langer en gelukkiger leven voor jouw levenspartner.