Gelukkig met genoeg geld

Gelukkig met genoeg geld

Geld maakt niet gelukkig is een vaak gehoorde zin. Dit is natuurlijk ook zo, dat geld op zichzelf niet gelukkig maakt. Je kunt nog zo veel geld hebben, maar je kunt net zo goed ongelukkig zijn. Dat wil niet zeggen dat geld wel een heel belangrijk onderdeel van geluk kan zijn. Zo ben je bijvoorbeeld niet gelukkig als je geld hebt, maar je gezondheid of die van naasten niet al te goed is. Met voldoende geld kun je deze echter vaak wel beter maken, tot een bepaalde hoogte. Ondanks dat geld niet gelukkig maakt, kan te weinig geld zeker wel ongelukkig maken.

Laat je niet gek maken door geld

Dat is lekker gemakkelijk zeggen, ik weet het. Maar toch is het zo! Er zijn vele mensen die maar niet genoeg geld hebben, ze doen er van alles aan om er toch maar genoeg van te krijgen. Maar in werkelijkheid hebben ze er nooit genoeg van, ondanks hoeveel ze ervan hebben. Menig mens wil alleen maar meer geld. Meer geld verdienen is dan ook lang niet altijd de belangrijkste optie om ongeluk door geld te voorkomen.

Gelukkig met minder geld

Dit terwijl er ook heel veel mensen zijn die gelukkig zijn met minder geld. Deze mensen kijken in de regel minder naar wat andere hebben en meer wat ze zelf echt nodig hebben. Heb je op het moment niet genoeg geld, kijk dan eens of je daadwerkelijk alles nodig hebt.

Mensen denken helaas al snel dat zie iets nodig hebben en niet meer zonder kunnen. Terwijl ze het grootste gedeelte van hun leven misschien wel zonder dat ene product hebben gezeten. Een voorbeeld hiervan is een stel welke door te weinig geld, niet genoeg eten kunnen kopen. Dit terwijl ze wel beide een smartphone bezitten van nog geen jaar oud met een gezamenlijke waarde van meer dan 1000 euro. Maar ja, die is nu eenmaal al gekocht en onmisbaar. Maar is dit daadwerkelijk zo? Was deze 10 jaar geleden ook zo belangrijk in jouw leven. Of kun je gemakkelijk een toestel van een jaar of 5 geleden op de kop tikken voor weinig en ook bellen en op internet?

Minder luxegoederen

Het bovenstaande voorbeeld gaat maar over 1 product, maar zo zijn er enorm veel luxegoederen die veel stress kunnen opleveren. Men denkt de goederen te bezitten, maar eigenlijk nemen de goederen bezit van hun geluk. Men vergeet namelijk wel eens hoeveel ze moesten doen voor het benodigde geld, of welk deel van hun geld iets gekost heeft. Dit terwijl luxegoederen vaak maar voor heel even zorgen voor een fijn gevoel, maar nog tientallen jaren kunnen zorgen voor stress. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leningen die afgesloten zijn om luxegoederen te kopen zoals bijvoorbeeld een dure auto, wasmachine, televisie of koelkast.

Ergens jaren geleden is er iets gemakkelijk gekocht op afbetaling, maar jaren laten word je er nog aan herinnerd. Zoiets zou bij blijven als je bedenkt hoeveel iets uiteindelijk daadwerkelijk gekost heeft. Maar toch weten vele het te presteren om luxegoederen te kopen waar ze misschien wel een jaar voor moeten werken, na aftrek van de vaste lasten. Heeft dat product er dan echt voor zoveel geluk gezorgd dat je een jaar lang naar die vervelende baan moet?

Beter nadenken over een aankoop

Veel beter zou het zijn als je eerst goed nadenkt voordat je tot een aankoop overgaat. Het best stel je dit een week uit, om zo de grootste impuls aankopen te voorkomen. Want heel veel spullen blijken na een week namelijk niet meer zo heel belangrijk te zijn. Door er een week goed over na te denken zul je waarschijnlijk ook minder dure opties, zoals bijvoorbeeld een ander merk tegengekomen zijn. Of heb je al gekeken wat er tweedehands verkrijgbaar is? Op deze manier kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen, waar je dus niet voor aan het werk hoeft. Als je dit met al je aankopen zult doen, kom je erachter dat je helemaal niet zo veel geld nodig hebt. En dat er op websites zoals geldbus.nl tal van manieren worden beschreven om geld te besparen of om aan meer geld te komen.

Geld prettiger verdienen

Geld kun je altijd meer van krijgen, maar tijd is beperkt. Na je dood kun je nu eenmaal er niet voor zorgen dat je meer tijd krijgt. Is je banksaldo op 0, dan zijn er altijd nog mogelijkheden om aan geld te komen. Met dit gegeven kun je erbij na gaan denken om zo zuinig mogelijk om te gaan met je tijd. Om zo in een korte manier het geld bij elkaar te krijgen wat je echt nodig hebt. Dus niet al het geld wat je nodig hebt voor overbodige luxe dingen waar je maar voor korte tijd gelukkig van wordt.

Zo zijn er tal van mogelijkheden om met het gebruik van internet geld te verdienen in een kortere tijd dan dat je zou doen bij een reguliere baan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan affiliate marketing, iets wat gemakkelijk te leren is door bijvoorbeeld deze cursus. Met het maken van een kleine investering van tijd en wat geld, kun je een nieuwe manier van geld verdienen kundig maken. Waar je nog levenslang plezier van kunt ervaren.