Gezond eten waar je gelukkig van wordt

Gezond eten waar je gelukkig van wordt

Van voeding worden de meeste mensen wel gelukkig. Bij het zien van de grote gele M langs de snelweg, zal menig mens met honger heel blij worden. In dit artikel zal ik niet alle voeding beschrijven waar je blij van kan worden. Maar ik zal me beperken tot voeding welke op de lange termijn ook zorgt voor geluk. Of te wel eten waarin stofjes zitten waar je gelukkig van wordt en goed zijn voor je lichaam en geest.

Pure chocolade

Dit is meteen een erg bekende, welke beperkt gegeten dient te worden om niet te veel energie binnen te krijgen. Het is namelijk een gezond eten waar je snel dik van kunt worden. Chocolade staat bekend omdat mensen er gelukkig van worden, dit is ook zo. Het ingrediënt Cacao zorgt hier namelijk voor. In pure chocolade ziet het meeste cacao, waardoor je deze variant het best kunt eten. Ga dan trouwens voor zo puur mogelijk en kies voor minstens 72% cacao.

Door deze soort te eten zal je meer geluk ervaren, je energieker en opgewekter voelen

Bananen

Bananen zijn niet gewoon gezond, ze bevatten allemaal stofjes die goed zijn voor ons geluk. Het gelukshormoon serotonine wordt gemakkelijker aangemaakt als je bananen eet. Ook bevatten bananen magnesium, waardoor serotonine nog gemakkelijker aangemaakt wordt. Daarnaast is magnesium goed voor tal van dingen in je lichaam. Doordat je rustiger wordt van bananen, zou je deze ook in de avond kunnen eten voor een betere nachtrust.

Noten & zaden

Noten en zaden zitten vol met tryptofaan, een stofje welke een goede werking heeft op je geluksstofjes in je hersenen. Daarnaast zijn ze goed voor je darmen en ook nog eens heel erg lekker. Houd er wel rekening mee, net zoals met pure chocolade, dat je er niet te veel van eet. Een handje per dag is voldoende, eet je meer dan het je grote kans dat je er dik van wordt. Ze zitten namelijk erg vol calorieën.

Asperges

Deze zijn niet alleen heel gezond, maar bevatten ook allemaal handige stofjes waardoor je gelukkiger zal gaan voelen.