Gelukkig bewegen tegen stress

Gelukkig bewegen tegen stress

Wist je dat bewegen erg belangrijk is voor een mens. Waarschijnlijk wel, maar dan denk je waarschijnlijk aan de lichamelijke aspecten van het bewegen. Natuurlijk is bewegen ook super goed voor je lichaam, maar het is minstens net zo belangrijk voor jouw geest. Bewegen tegen een burn-out of stress, is dan ook een goede oplossing.

Matig intensief sporten

Uit onderzoek is gebleken dat matig intensief sporten helpt je hersenen te herstellen. Het gaat hierbij dus om bewegen, maar niet te intensief of te langdurig. Het vervelende is dat stress je hersenen aan kan tasten, hierdoor kun je bijvoorbeeld last krijgen van een minder goed kortetermijngeheugen en je minder goed kunnen concentreren. Dit zijn natuurlijk erg vervelende bijkomstigheden, maar gelukkig kun je er dus vrij gemakkelijk iets tegen doen. Namelijk voldoende bewegen!

Door het bewegen gebeurt er namelijk van alles in je lichaam en je hersenen. Hierdoor zul jij je op termijn een stuk gelukkig gaan voelen. Klinkt dit misschien erg simpel? Je hebt waarschijnlijk gelijk, daarom hierbij een filmpje van een geleerde die precies weet waar hij het over heeft.

Door het bekijken van het filmpje weet je nu wat er allemaal gebeurt in je hersenen door matig intensief te bewegen. Nu komt alleen nog het belangrijkste: Jij moet je ertoe zetten om dit regelmatig te gaan doen.

Dit is voor vele mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Maar ik kan je uit ervaring vertellen, dat het zeker de moeite waard is!

Een aantal dingen om rekening mee te houden:

  1. Maak het niet te gek. Vol enthousiasme beginnen en jezelf voorbijgaan, overkomt menig mens. Om er vervolgens mee te stoppen omdat het allemaal te veel impact heeft. Beter doe je het rustig aan.
  2. Doe het niet te rustig aan. Als je nu niets doet, is het al een hele stap om te beginnen met beween zoals rustig wandelen of fietsen. Maar de goede stofjes komen vooral vrij als je matig intensief beweegt. Dus net iets sneller wandelen en fietsen zodat je hartslag iets omhooggaat, maar dat je nog wel gemakkelijk kunt praten.
  3. Maak een schema en houd je eraan. Ja die ene keer skippen zal een reden zijn om snel al een 2e keer over te slaan. Voordat je het weet doe je er niets meer aan. Dit terwijl je voor een aantal maanden een schema gebruikt en hier niet van afwijkt, zal het een gewoonte worden, waardoor het op de automatische piloot gaat.