Gelukkig blijven door goede voeding

Gelukkig blijven door goede voeding

Het blijkt dat de oude Grieken al doorhadden dat er een verband bestond tussen welk voedsel men tot zich neemt en hoe men zich voelt. Het klinkt misschien vreemd dat het mogelijk is om je gelukkig te eten, maar aan de andere kant klinkt het best wel vanzelfsprekend dat de juiste voedingsstoffen als beste brandstof dienen voor ons lichaam en geest. Leven met een gezond lichaam is namelijk één van de belangrijkste dingen om gelukkig te worden en voor langere tijd te blijven.

Lichaam en geest met elkaar verbonden

Gelukkig zijn met een ongezond lichaam is zeker wel mogelijk. Maar vaak zal dit op de langere termijn problemen gaan geven. Met een ongezond lichaam heb je een stuk meer kans op bepaalde nare ziektes, waardoor je geluk zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daarnaast kan men zich eraan storen dat het lichaam er niet zo uitziet als men graag zou willen. Of dat het lichaam niet kan presteren wat men wel graag zou willen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaak moe zijn, moeilijk uit bed komen en een hoog ziekte verzuim op het werk.

Blijer worden door gezonde voeding eigenlijk erg gemakkelijk

Soms klinkt het allemaal heel erg moeilijk om gezond te gaan leven. Maar eigenlijk is het enige wat je moet doe is het genoeg willen. Als jij er niets voor over hebt om gelukkig te zijn, dan zal het je ook niet lukken. Andere mensen kunnen je tot zo ver motiveren, maar je dient het toch echt zelf te doen.

Het enige wat je dient te doen is om een periode van 8 weken, gezond te eten. Denk hierbij aan een natuurlijk voedingspatroon, waarin veel groentes in voorkomen welke te vinden is op bijvoorbeeld het voedingscentrum. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de schijf van vijf.

Gezond eten hoeft niet duur te zijn

In het algemeen is het zo dat ongezond eten goedkoper is. Je kunt dan ook meer eten tegen een lage prijs. Maar heb je zo veel voeding wel nodig? Wellicht ben je door de jaren heen steeds meer gaan eten. Dit kun je met een beetje wilskracht weer omkeren, door steeds iets minder te eten, waarbij je niet meer calorieën nodig hebt dan dat je verbrand. Daarnaast hoeven er geen speciale ingrediënten in huis gehaald te worden, wat sommige kookboeken wel doen denken. Alle groentes zijn namelijk supergezond en goed betaalbaar in het juiste seizoen.

Door je aan te passen aan de seizoenen en gezonde voeding te kopen welke op datum is en met korting wordt aangeboden. In combinatie met minder calorieën eten dan nodig is, zal er zelfs voor zorgen dat de kans groot is dat je goedkoper uit bent.